Kleurgebruik scholen 

 In Scholen

Als het gaat om kleurgebruik op scholen wordt er vaak voor safe gekozen. Primaire kleuren spelen te boventoon, terwijl dat er veel meer mogelijk is. Zo hebben wij het interieur van het NorthGo college in Noordwijk verzorgd en dit is alles behalve standaard.

Kleur bepalen 

Om het kleurenpalet van een schoolinterieur te behalen, is het belangrijk te kijken naar de identiteit van de school. Waar staat de school voor? Wat willen we uitstralen? Etc. Heb je antwoord op deze vragen, dan wordt het tijd om het kleurenpalet samen te stellen.Het NorthGo college staat voor eindeloze opties waar alles kan en mag. Hiermee bedoelen zij experimenteren en leren door dingen te maken. Bijna hightech. Daarom staan donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw, lichtblauw en grijs centraal. Deze kleuren matchen ook met het industriële interieur.

Kleuren schoolinterieur doorvoeren

Door gebruik te maken van een kleurpalet is het vrij eenvoudig om de gekozen kleuren overal door te voeren. Van plafond tot details op de vloer en van kussens tot kleuren van de meubelstukken. Een kleurenpalet zorgt ook voor rust. Zo voorkom je dat er opeens kleuren worden toegevoegd, wat helemaal niet bij de visie en de stijl past.  

Meubels schoolinterieur  

Wij maken ook meubels voor schoolinterieur en deze zijn altijd maat gemaakt én hufterproef. Dit houdt in dat de schoolmeubels een lange levensduur hebben omdat ze dagelijks veelvuldig worden gebruikt. Naast dat meubels lang mee moeten kunnen, moeten ze ook passen bij de gekozen kleuren. Door te spelen met verschillende materialen is het vrij eenvoudig om de kleuren door te voeren. HPL is bijvoorbeeld een materiaal waar wij in vrij wel alle kleuren meubels van kunnen maken.

Ook zit het hem in de details van de meubels. Zo geven kussens in ruimtes zoals een aula een huiselijke sfeer. En ook banken in ‘chill hoekjes’ mogen een meer huiselijke sfeer geven.

Contact

De opties zijn eindeloos en we denken graag met je mee. Neem voor meer informatie contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search