Interieurbouw voor scholen

 In Scholen

Bij interieurbouw voor scholen en onderwijsinstellingen komt veel kijken. Het is belangrijk dat het interieur van een school aansluit bij de tijd van nu waar interactie centraal staat. Vroeger was het onderwijs vooral eenrichtingsverkeer. Tegenwoordig staat de leerling centraal waarbij er les wordt gegeven in een fijne omgeving. Maar hoe pak je dit aan en waar dien je rekening mee te houden? Wij nemen je mee! 

Een goede voorbereiding 

Hoe je het ook went of keert, alles valt of staat met een goede voorbereiding. Om het juiste voor het juiste interieur te kiezen is het belangrijk dat er draagvlak wordt gecreëerd bij de gebruikers. Ga daarom het gesprek aan met leerlingen en docenten om te toetsen waar de behoefte liggen. Dit geeft inzicht in de technische vereisten waaronder de akoestiek. 

Bedenk ook met het team wat bij de missie en visie van de school of onderwijsinstelling past en laat dit terugkomen in het interieur. Een interieur dient modern maar ook tijdloos te zijn want het is iets wat minimaal 15 jaar mee gaat. 

Materiaalkeuze 

Hufterproof is een woord wat centraal dient te staan. Een schoolinterieur wordt 5 dagen per week en zeker zo’n 40 weken per jaar intensief gebruikt. Wij adviseren daarom te kiezen voor kwalitatieve en veilige materialen, vormen die tegen een stootje kunnen en een interieur wat makkelijk schoon te maken is. 

Mooi en functioneel 

Het interieur voor een school of interieur moet niet alleen mooi maar ook functioneel zijn. Neem ter voorbereiding daarom met het team de volgende vragen door: 

  • Aan welke eisen moet een interieur voldoen? 
  • Moet een meubel makkelijk te verplaatsen zijn? En om welke meubels gaat het dan?
  • Is het belangrijk dat een ruimte opgesplitst wordt in meerdere ruimtes? 
  • Wat wordt de functionaliteit van de aula? Alleen voor pauzes of ook een plek waar aan school gewerkt kan worden? 

Tips om de ruimtes van scholen en onderwijsinstellingen optimaal te benutten

Dat een ruimte optimaal wordt benut is een trend die steeds belangrijker wordt. Het ene moment wordt er in een lokaal les gegeven en het andere moment dient een lokaal als stilteruimte. Daarom hebben we wat tips om rekening mee te houden: 

  • Kies waar mogelijk voor wanden die je in- en uit kan schuiven. 
  • Creëer in grote ruimtes zoals een hal of aula plekken waar leerlingen kunnen werken. Denk hierbij aan een soort cabines met comfortabele banken. 
  • Kies voor materialen die licht van kleur zijn. 
  • Stem opvallende kleuren af op de huisstijl of op wat je uit wil stralen. Kleuren staan namelijk voor bepaalde emoties. 
  • Trappen kunnen ook prima fungeren als bankjes. Ga hier speels mee om en creëer extra zitplekken tijdens de pauze. 
  • Zorg voor ruimtes waar interactie plaatsvindt tussen docent en leerling. Denk bijvoorbeeld aan grote tafels waar iedereen aan kan werken. 
  • Loze ruimte? Maak er een loungehoek van. Dit zorgt voor ontspanning en creativiteit. 

Contact 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw school of onderwijsinstelling? Neem contact met ons op. Wij hebben een deskundig team van vakmensen en denken graag met je mee.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search