Interieur van een school, hier moet je op letten

 In Scholen

Iedere school is uniek en toch zijn er veel overeenkomsten! Bij iedere school komen verschillende elementen terug zoals samenwerken, les volgen en geven, overleggen, studeren, concentreren en individueel werken. Maar hoe richt je deze ruimtes optimaal in? Wij nemen je mee!

Samenwerken

Samenwerken leren we al van jongs af aan. Groepswerk is vaak een belangrijk element binnen een onderwijsinstelling. Samenwerken gaat vaak gepaard aan niet afgeleid raken door andere groepjes. Dit kan je bijvoorbeeld voorkomen door nisjes of treinbanken te creëren. Ruimte voor 4 personen is vaak genoeg. Het nisje staat gelijk aan een soort cocon waar leerlingen ongestoord kunnen samenwerken.

Les volgen en geven

Voor klaslokalen is het belangrijk dat deze flexibel zijn ingericht. Dit houdt in dat de ruimte makkelijk en snel een andere inrichting moet kunnen krijgen. Maar ook dat een lokaal open oogt en dat klaslokalen bijvoorbeeld makkelijk met elkaar verbonden kunnen worden.

Collegezalen vergen een andere aanpak. Hier is de akoestiek belangrijk en een collegezaal moet overzichtelijk zijn. Zodat iedereen het college goed kan volgen. Onze tip: maak een collegezaal niet spannender dan nodig. Werk met klapstoeltjes en speel met kleur en materiaal.

Studeren

Tussenuren…wie kent ze niet? Het is voor studenten fijn om tijdens een tussenuur te kunnen studeren. Dit doe je door studieplekken te creëren die toegankelijk ogen en rust uitstralen. Wissel bij studieplekken af met hoge en lage zitplekken, zet geluidswanden tussen tafels en zorg ook voor studieplekken waar leerlingen en studenten zich kunnen afzonderen.

De entree

Je verwacht het niet, maar dit is misschien wel de meest belangrijke plek van een school. Een entree moet als thuis komen voelen. Het moet een plek zijn waar iedereen die binnen komt zich op zijn of haar gemak voelt. Waar kan je aan denken:

  • Aparte vormen
  • Lichte kleuren
  • Planten
  • Koffiecorner

Restaurant

Vanaf de middelbare school wordt er gebruik gemaakt van aparte kantines/restaurants. Dit is dé plek voor leerlingen en studenten om te ontspannen. Deze plek mag er gerust uitknallen in kleur, materiaal en vormen.

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search