Duurzaam en hufterproof schoolinterieur

 In Scholen

Een ‘hufterproof’ schoolinterieur klinkt misschien niet zo vriendelijk. Toch brengt het veel voordelen met zich mee. Een hufterproof interieur is (bijna) niet kapot te krijgen en gaat erg lang mee, waardoor het een duurzaam interieur wordt. Dat is wat je wil voor een de inrichting van een school! 

Schoolmeubilair 

Schoolmeubilair moet niet alleen passen bij de ruimte, maar ook bij de identiteit van de school zodat leerlingen en docenten zich er thuis voelen. Bij het maken van schoolmeubilair werken wij samen met architecten die het design verzorgen, wij kijken naar de mogelijkheden en bouwen een duurzaam, hufterproof interieur. 

Hufterproof meubilair 

Het meubilair van een school wordt dagelijks intensief gebruikt. Of het nu gaat om een basisschool, middelbare school of hogeschool. Schoolmeubilair kan wel eens beschadigen door het vele verschuiven en gebruik van de leerlingen. Daarom zijn wij groot voorstander van hufterproof meubilair. Dit houdt niet in dat het meubilair niet stijlvol en trendy is. Met hufterproof meubilair bedoelen wij dat er gebruik wordt gemaakt van materialen die tegen een stootje kunnen en onderhoudsvriendelijk zijn. En nog steeds kunnen wij alle stijlen en vormen maken! Van een stoer industrieel interieur tot een interieur in aparte vormen en opvallende kleuren. 

Flexibel meubilair 

Voor scholen is flexibel meubilair een verrijking! Je kent het waarschijnlijk wel, met enige regelmaat worden de tafels en stoelen verschoven. Er moet namelijk in groepjes worden gewerkt, er vindt een presentatie plaats of er wordt een proefwerk/tentamen afgenomen. Om flexibel meubilair te verwezenlijken houden wij rekening met de vorm en materiaalkeuze van o.a. de tafels. 

Daarnaast denken wij ook innovatief mee om bepaalde ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten door bijvoorbeeld een wand toe te voegen of de verwijderen. Een kast om te toveren tot een whiteboard waar leerlingen kunnen brainstormen etc. 

Kantine inrichting 

Een kantine hufterproof inrichten is essentieel. Vooral op middelbare scholen en hogescholen zoals MBO, HBO en universiteit wordt een kantine gebruikt om te eten maar ook als ‘chill plek’ tijdens een tussenuur. De inrichting moet hier een andere stijl hebben dan de lokalen. Maar ook hier geldt, het moet tegen een stootje kunnen en makkelijk schoon te maken zijn. 

Maak onderscheid in het schoolinterieur. 

Naast dat schoolinterieur hufterproof en flexibel moet zijn, is het goed om ook onderscheid te maken. Basis- en middelbare scholen hebben namelijk te maken met een onderbouw en bovenbouw. MBO’s en HBO’s en universiteiten zijn vaak verzamelpanden waar verschillende opleidingen zich bevinden. Door onderscheid te maken in het meubilair toon je aan dat iemand zich op een andere verdieping, gang of vleugel bevindt. 

We hebben een mooi voorbeeld! Een project in Tervuren (België) is een school. De school hebben wij van A-Z aangepakt en voorzien van een nieuw interieur. Om een onderscheid te maken in de o.a. de leerjaren is er voor verschillende vormen gekozen. De vormen die voorkomen zijn rond, driehoek en vierkant. Dit is voor de leerlingen bijvoorbeeld makkelijk communiceren om te laten weten waar ze zich bevinden. Daarnaast zorgt het ook voor een speelse uitstraling en wordt er per leerjaar een aparte ruimte gecreëerd. 

Meer weten? 

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag met je mee voor een schoolinterieur op maat. 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search