Style je woning zoals een interieur stylist!

 In Particulieren

Je bent super blij met hoe je woning een upgrade heeft gekregen door maatwerk interieur zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken, inloopkast en kastenwand in de woonkamer. En nu? Nu wordt het tijd om de woning af te stylen met de juiste accessoires. 

Natuurlijke elementen 

Natuurlijke elementen geven het interieur een extra warme uitstraling. Kies voor een paar mooie kamerplanten en een bos bloemen op tafel. De pot waar je een plant in plaatst is belangrijk want dat valt op! Kies daarom voor een pot wat bij de stijl van het interieur past. Het houdt niet in dat alle potten precies hetzelfde moeten zijn, maar hou het wel in dezelfde lijn van elkaar om de rust te behouden. 

Andere natuurlijk element wat het goed doet is hout! Hout is warm, knus en je haalt de natuur naar binnen. Kies bijvoorbeeld voor houten kaarsen kandelaars of een mooi houten beeld wat je in de wandkast van de woonkamer plaatst. 

Kies voor een eyecatcher 

Je bent geen echte ‘interieurstylist’ als je niet voor een eyecatcher kiest. Een eyecatcher is een opvallend item wat opvalt in een bepaalde ruimte en hoeft echt niet door iedereen mooi gevonden te worden. Als jij het maar mooi vindt! Kies bijvoorbeeld voor: 

  • Een opvallende lamp;
  • Een stoel in een aparte vorm en/of kleur;
  • Een salontafel die net wat anders is;
  • Een groot beeld. 

Het doel van een eyecatcher is dat het gevoelens oproept bij anderen en dat mensen zich er omheen verzamelen en ook echt naar kijken. Wil je het helemaal leuk maken, zorg dan dat je een verhaal hebt omtrent de eyecatcher. 

Overigens hoeft een eyecatcher geen spiksplinter nieuw design item te zijn. Dat mag! Maar het kan ook een heel mooi vintage item zijn of iets tofs wat je hebt gevonden tijdens een vakantie of citytrip. 

Neem de stap naar kunst 

Het kan zijn dat je kunst spannend vindt, maar dat is nergens voor nodig. Met kunst aan de wand sla je de plank nooit mis. Bedenk wel vooraf welke sfeer de woning uitstraalt en kies dan voor kunst wat past bij jouw of jullie persoonlijke smaakt. 

Kunst doet het altijd goed op een grote witte muur. Het kunstwerk zal hier vol tot zijn recht komen en ook de aandacht trekken. Als het echt het pronkstuk van de ruimte is, adviseren wij de wand tegenover het kunstwerk leeg te laten. 

Contact

Heb je inspiratie gekregen naar het lezen van deze blog maar geen interieur op maat of kan de woning wel een boost gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search