Sfeervolle elementen

 In Particulieren

Of het nu gaat om een interieur in huis, op kantoor, een school of een ziekenhuis. Sfeervolle elementen zorgen ervoor dat een interieur écht af is. Wij nemen je mee in 4 elementen die je vrijwel altijd toe kan passen en tijdloos zijn:

Element 1 : Verlichting

Vaak wordt er aan goede verlichting net te weinig aandacht besteedt. Terwijl goede verlichting wel de toon zet van een ruimte. Door te werken met een lichtplan, voelt een ruimte direct heel anders aan. Licht is namelijk sfeerbepalend en leuk om mee te spelen.

Element 2: Zachte materialen

Het vinden van de juiste materialen kan lastig zijn. Maar zelfs de meest kille ruimtes (zoals wachtkamers) kan je sfeervol maken door voor zachte materialen te kiezen en gebruik te maken van verschillende texturen. Denk aan kussentjes, kleden of zakelijk gezien voor mooie wandpanelen van wol of vit. Zulke panelen geven vaak ook een fijne akoestiek.

Element 3: Kaarsen

Dat kaarslicht voor sfeer zorgt is niks nieuws. Pak het wel goed aan! Want met hier en daar een waxinelichtje ga je het met je interieur in huis niet redden. Match de kaarsen bij het interieur in mooie kandelaars en kies eens voor een gekke kaars. Daarnaast heb je tegenwoordig ook prachtige LED kaarsen die zijn beter voor het interieur, het milieu en jouw gezondheid.

Element 4: Oversized vloerkleed

Echt? Ja echt! Vooral voor thuis geeft een oversized vloerkleed extra sfeer. Het oogt niet alleen sfeervol, het is ook nog eens warm en comfortabel onder de voeten. Let bij het uitkiezen van een vloerkleed wel op het materiaal. Hou hierbij rekening met dieren en kinderen.

Wist je dat een vloerkleed op kantoor ook te gek is? Veel kantoren hebben bijvoorbeeld een zithoek. Leg daar een mooi kleed neer en je bent er!

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search