Interieur trends 2022

 In Particulieren

De woontrends voor 2022 worden gekenmerkt door verschillende stijlen die je kan mixen en matchen tot een interieur dat bij jou past. Wij nemen je gedetailleerd mee in de trends van 2022, zodat je elementen toe kan passen aan jouw interieur.

Urban jaren ’90 trend

Net als bij de populaire industriële stijl zie je bij de Urban jaren ‘90 trend ruige materialen zoals beton en staal. Echter wordt deze trend gecombineerd met felle uitgesproken kleuren, architectonische lijnen, kunst, grafische elementen en lichtbakken. 

Retro trend

Zonder dat we het echt in de gaten hebben, doet de retro trend al langere tijd zijn intrede. De retro stijl herken je aan kleuren zoals okergeel, terra, blauw en de combinatie zwart-wit. Voor welke vormen je kiest maakt niet uit. De lijnen zijn rond en zacht, maar je kan ook kiezen voor strak en grafisch. Dit zijn elementen die je bijvoorbeeld goed in een kast of een eye-catcher tafel terug kan laten komen. Verder stralen meubels een art-deco sfeer uit door het gebruik van notenhout, glas en velours.

Ronde en organische vormen

In 2021 zagen we trend al veel, ronde en organische vormen. Ook in 2022 is dit een blijvende trend. Kenmerkend aan deze trend zijn de aaibare en zachte meubels. Dit zie je terug in de stoffen bouclé, ribstof en teddystof. Een ander kenmerk zijn de populaire ronde en ovale eettafels die een centrale plek in het huis vormen.

Duurzame woontrend

Onder de duurzame woontrend van 2022 verstaan we verschillende elementen. Iets wat steeds meer terugkeert is het gebruik van duurzame en/of gerecyclede materialen. De duurzame woontrend van 2022 staat ook voor het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en planten in iedere denkbare kamer. 

Trendkleuren 2022

De trendkleuren voor 2022 zijn kleuren waar je nog lang tegenaan kan kijken. Deze kleuren kan je verwerken op je muren, met accessoires of in een op maat gemaakt meubel. Dit zijn de trendkleuren van 2022: 

  • Olive Sprig
  • Bright Skies 
  • Bruin (dit is het nieuwe zwart)

Interieur trends 2022 toepassen

Wil jij één of meerdere van deze interieur trends graag in jouw huis? Dat kan! Wij maken alles op maat. Neem voor meer informatie contact op.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search