Interieur tips voor een bijkeuken

 In Particulieren

Een bijkeuken is bedoeld om functioneel te zijn, dus zorg voor voldoende opbergruimte. Installeer planken, kasten en rekken om alle schoonmaakmiddelen, voorraad en andere benodigdheden op te bergen. Maak gebruik van manden, bakken of opbergdozen om kleine items georganiseerd te houden.

Waar dien je nog meer rekening mee te houden? Wij zetten het op een rijtje.

Werkbladen

Plaats een stevig werkblad in de bijkeuken. Dit biedt extra ruimte voor het vouwen van wasgoed, bereiden van voedsel, uitpakken van boodschappen en andere huishoudelijke taken. Kies voor een duurzaam en gemakkelijk schoon te maken materiaal, zoals graniet, composiet of roestvrij staal.

Wasvoorziening

Als de bijkeuken ook dient als wasruimte, zorg dan voor een wasmachine, droger en een wastafel. Hierdoor kun je alle wasgerelateerde taken op één plek uitvoeren. Overweeg ook om een opvouwstation of een uittrekbaar droogrek te installeren om de wasruimte efficiënter te maken. Wij denken graag mee in de meest efficiënte mogelijkheid.

Verlichting

Goede verlichting is essentieel in een bijkeuken. Installeer heldere, functionele verlichting boven werkbladen, boven de wasmachine en droger en in kasten om de zichtbaarheid te verbeteren. Overweeg ook het toevoegen van een raam of een dakraam om natuurlijk licht binnen te laten.

Vloer

Kies voor een duurzame en gemakkelijk schoon te maken vloer in de bijkeuken, zoals tegels, vinyl of laminaat. Deze materialen zijn bestand tegen morsen, vocht en slijtage.

Ophangsysteem

Maak gebruik van een ophangsysteem of haken aan de muur om items zoals bezems, dweilen, stofzuigers en andere schoonmaakgereedschappen op te bergen. Dit helpt bij het besparen van ruimte en houdt alles georganiseerd.

Decoratie

Hoewel functionaliteit voorop staat in een bijkeuken, betekent dit niet dat je de stijl moet opofferen. Voeg wat decoratieve elementen toe, zoals een mooie mand, schilderijen of een kleine plant om de ruimte op te fleuren.

Kleuren

Kies voor lichte en neutrale kleuren op de muren en kasten van de bijkeuken. Dit geeft een gevoel van ruimte en rust. Overweeg ook om een accentkleur toe te voegen aan accessoires zoals manden of opbergbakken voor een speels tintje.

Hopelijk helpen deze tips je bij het creëren van een praktische en aantrekkelijke bijkeuken!

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search