Alles over tafels op maat

 In Particulieren

Een tafel is een essentieel onderdeel in een woonkamer en/of keuken. Net als op de bank, kan je er een gezellig hoekje creëren waar wordt gekletst en geborreld. Daarnaast voer je met je gezin en/of partner gesprekken tijdens het eten. Maar wat voor vorm eettafel kies je nou? En wat zijn de mogelijkheden voor een tafel op maat? 

Terug in de tijd 

Vroeg was er niet zoveel keuze aan tafels. Je had een vierkante of een rechthoekige eettafel. Af en toe zag je ook een ronde tafel in huis staan. Afhankelijk van de grootte van het gezin. Sinds enkele jaren zien we ook massaal de ovale eettafel verschijnen en tafels met een blad in de vorm van een boomstam (kronkelig). 

Hoe kies je een vorm eettafel? 

Als je kiest voor een maatwerk eettafel is vrijwel alles mogelijk. Omdat er zoveel mogelijk is, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De vorm van een eettafel kies je door goed naar de ruimte te kijken. We nemen je mee in de mogelijkheden met voor- en nadelen. 

Ovale eettafel 

De ovale eettafel is de trend van dit moment. Het is een enorme eyecatcher met verschillende voordelen: 

  • Biedt veel ruimte;
  • Is goed te combineren met rechte vormen.

Let wel op! Wil je een ovale eettafel voor 6 personen, dan moet je rekening houden met de rondingen van het tafelblad. Het kan zijn dat het onderstel in de weg zit. Misschien moet je dan een maatje groter kiezen. Wij adviseren je hier graag bij! 

Ronde eettafel 

Een ronde eettafel is ook populair. Omdat deze tafel geen uiteindes heeft, is iedereen aan tafel gelijk. Voordelen van een ronde eettafel: 

  • Brengt een bepaald gevoel van saamhorigheid;
  • Geschikt voor een avondje met spelletjes. 

Het nadeel is dat je minder tafeloppervlakte hebt dan bij een rechthoekige- of ovale eettafel. Daarom zal je iedere keer de tafelaccessoires weg moeten halen. 

Rechthoekige eettafel 

Een rechthoekige eettafel is een klassieker. De tafel is in allerlei varianten verkrijgbaar en past bij elke interieurstijl. Rechthoekige tafels kan je in allerlei varianten op maat laten maken. Heel lang en slank of juist breed en robuust. Net wat bij de stijl van het interieur past. Een rechthoekige tafel is geschikt als je te maken hebt met een kleinere ruimte of juist met een ruimte die gevuld mag worden met grote meubels. 

De salontafel 

Naast eettafels hebben we ook nog de salontafel! Ook dit kan je op maat laten maken en zelfs laten matchen met de eettafel op maat. Maar ja, wat kies je dan? 

Ronde salontafels 

Je kent ze wel, de set ronde salontafels. Zo’n set bestaat vaak uit 2 á 3 tafeltjes die je los van elkaar kan positioneren en bewegen. Naast decoratief zijn de tafeltjes ook nog eens praktisch en functioneel. 

Door te kiezen voor een set ronde salontafels op maat, kan je spelen met verschillen in hoogte. Je kan er voor kiezen om alle tafeltjes hetzelfde uiterlijk qua materiaal te geven, of juist te spelen met het materiaal. Wil je er een knipoog aan geven, voeg dan bijvoorbeeld een vierkant of achthoek salontafeltje toe. 

Eén salontafel

Het kan zijn dat meerdere salontafels niet jouw ding is. Je kan er ook voor kiezen om één grote salontafel te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat de salontafel een stuk robuuster is en daardoor steviger. Het oogt ook een stuk rustiger. En ook hier kan je kiezen voor een apart materiaal omdat je kiest voor een salontafel op maat. 

Contact 

Wij werken leveren interieurprojecten op maat. Hiermee bedoelen we B2C projecten van A-Z zoals een nieuwe keuken, een inloopkast, woonkamer en daar horen dus ook tafels bij. Is jouw woning toe aan een nieuw interieur en hebben we je geïnspireerd m.b.t. tafels op maat? Neem dan contact met ons.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search