Alles over kasten

 In Particulieren

Kasten kunnen in geen enkel interieur ontbreken. Of het nu gaat over inloopkasten, wandkasten, boekenkasten, etc. Een kast zegt veel over een persoon en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. 

De functionele kast 

Een functionele kast wordt gebruikt om spullen in op te bergen. Denk aan servies, voorraad van eten, speelgoed of simpelweg gewoon…rommel. Een functionele kast kan ook een mooie kast zijn! Het zit hem in de details van materiaalkeuze, afwerking van handgrepen en hoe de kast met de ruimte verweven wordt. Kies je bijvoorbeeld voor inbouw of losstaand? Met een maatwerk kast zijn de mogelijkheden eindeloos. Ja, ook als je voor een functionele kast kiest! 

De open wandkast

Dit is een kast zonder deuren en verspreid over een wand in bijvoorbeeld de woonkamer. Een open wandkast is voorzien van verschillende vakken waar je accessoires, foto’s, boeken etc. in kan plaatsen. Dit soort kasten worden ook vaak gebruikt om een tv in te verwerken. Dan heb je ook meteen een mooi tv meubel. 

Stylen open kast 

Het stylen van een open kast is minder moeilijk dan je denkt! Wij hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet: 

 1. Eenheid in kleur.
  Kies voor accessoires die in kleur bij elkaar passen. Het hoeft niet exact hetzelfde te zijn. Ga voor ton sur ton en kies voor een opvallende eye catcher die de show steelt. 
 2. Groepeer accessoires.
  Hiermee bedoelen we letterlijk groeperen. Zet wat vazen bij elkaar, stapel wat boeken met mooie ruggen en kaften op elkaar, zet wat fotolijstjes bij elkaar etc. Sla hier niet in door, kies voor kleine groepjes. 
 3. Style in thema.
  Staat de open kast in de woonkamer, style de wandkast dan af met accessoires die bij de woonkamer passen. Staat de kast in de keuken, kies dan voor kookaccessoires zoals mooie potten en kookboeken. 

De ‘verborgen’ kast 

Wil wil dat nou niet, een soort Harry Potter kast in huis? Soms heb je in een ruimte een deur. De plek is niet ideaal maar het biedt wel de doorgang van de ene naar de andere ruimte. Door een wandkast te verwerken in de deur, maak je één mooi geheel, creëer je toch een doorgang en de deur valt niet op. Win-win dus! Ben je benieuwd hoe zo’n kast eruit ziet? Bekijk dan onze Instagram en Facebook. 

Een inloopkast op maat 

Een inloopkast, de droom van iedere vrouw. Een prachtige ruimte waar je al jouw kleding, schoenen, tassen en meer kan uitstallen! Met een inloopkast op maat kan je dit walhalla helemaal naar wens maken. Je kiest namelijk zelf het materiaal uit, de hoeveelheid hang- en legruimte, wel of geen ledstrips, etc. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag! 

Stijlen kasten 

Kasten zijn in veel soorten en stijlen verkrijgbaar. Wij sommen een aantal mogelijkheden voor je op: 

 • Industrieel;
 • Hotel chique;
 • Scandinavisch;
 • Retro;
 • Strak. 

Geïnspireerd geraakt? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag met je mee voor een kast op maat. 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search