Tips interieurbouw kantoren

 In Bedrijven

Op kantoor ben je gemiddeld genomen meer dan thuis. Daarom is een fijne kantoorruimte met een op en top werkplek belangrijk. Een fijne werkomgeving zorgt namelijk voor een betere werkactiviteit. Om een kantoor helemaal naar wens in te richten hebben wij enkele tips op een rijtje gezet. Door met deze tips aan de slag te gaan komen jouw medewerkers met nog meer plezier naar het werk! 

Tip 1: Gezond werkklimaat 

Veel groen op kantoor heeft effect op het binnenklimaat. Planten zorgen namelijk voor een betere luchtvochtigheid en een stabiele temperatuur. En wist je dat veel groen zowel inspirerend als motiverend werkt? 

Tip 2: Een goede akoestiek 

Op kantoor wordt er veel gebeld en gepraat. Iets wat je niet wilt is galmende geluiden en dat men elkaar te veel stoort. Met een goede akoestiek is dit te voorkomen. Denk aan bureau wanden, systeemplafonds en designobjecten. 

Tip 3: Berg op en creëer rust

Niets zorgt voor zoveel onrust als een rommelig kantoor en een rommelige werkplek. De concentratie van jouw medewerkers wordt minder omdat ze steeds afleiding hebben. Niet echt bevorderlijk voor de productiviteit. Daarnaast is een professionele uitstraling richting de klant belangrijk. Zorg daarom voor mooie, stijlvolle kasten om alles keurig in op te bergen. 

Tip 4: Ontspanning en inspiratie 

De hele dag achter een bureau zitten is niet inspirerend. Ongeacht wat voor werk je doet, af en toe heb je behoefte aan een dosis creativiteit. En creativiteit ontstaat door ontspanning. Zorg daarom voor een lounge plek(je) waar medewerkers rustig kunnen kletsen, koffie kunnen drinken of dat ene te gekke idee uitwerken. 

Kleur op kantoor 

Kleuren hebben een betekenis en roepen een bepaalde emotie op. Denk goed na over de kleuren die je kiest op kantoor. Wij hebben de werking van diverse kleuren voor je op een rijtje gezet: 

 • Rood stimuleert de hartslag en bloedsomloop. Als er op kantoor veel rood terugkomt, is de sfeer energiek en neem je sneller beslissingen. 
 • Blauw zorgt voor rust en concentratie. Het stelt mensen op hun gemak en het zorgt voor productiviteit. Let met blauw wel op dat het niet te kil wordt. Voorkom dit door voor warme tinten blauw te kiezen of combineer blauw met warme kleuren. 
 • Groen werkt rustgevend. Groen wordt geassocieerd met de natuur en is hierdoor stress verlagend en goed voor precisiewerk. 
 • Geel is de kleur van de zon en vrolijkheid. Het brengt een flinke dosis energie binnen en zorgt voor een warm onthaal. 
 • Oranje is een ideale kleur voor de creatieve branche. Oranje maakt je vrolijk en zorgt voor productiviteit en creativiteit. 
 • Roze is een perfecte kleur voor kantoren waar veel sociale interactie plaats vindt. Roze zorgt voor verzoening en een harmonieus gevoel. 

Wil jij deze tips graag integreren in jouw kantoor? 

Sommige dingen kan je zelf doorvoeren, zoals de planten. Andere dingen kosten misschien wat meer werk. Omdat wij met goede architecten werken kunnen wij hierbij helpen. En zo gaat dat in zijn werk: 

 • De interieurbouw van je kantoor wordt geïnventariseerd. 
 • Jouw wensen en eisen worden goed besproken. Waarbij we rekening houden met:
  • Telefoneren, vergaderen, in stilte kunnen werken, sociale plekken. 
 • Uitstraling bepalen die bij het DNA van de organisatie past.
 • De kleuren en materialen worden gematcht met de organisatie. 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search