Tips interieurbouw horeca

 In Bedrijven

In een horecazaak is de juiste beleving en sfeer belangrijk voor de gasten. Je eet namelijk niet graag in een restaurant waar geen sfeer hangt, of juist te rommelig is. Het is goed om hier rekening mee te houden. Hoe je dat doet? Dat vertellen wij in deze blog, want een goede voorbereiding is het halve werk. 

Tip 1: een moodboard 

Met een moodboard bepaal je in grote lijnen de sfeer en de uitstraling. Een moodboard is een handige tool om ervoor te zorgen dat het interieur bij de identiteit van de horecazaak past. Nadat het moodboard zorgvuldig in elkaar is gezet, stel je jezelf de volgende vragen:

  • Welke sfeer straalt het uit?
  • Past de sfeer bij het thema van het restaurant (indien er thema aanwezig is).
  • Welke elementen komen vaak terug?
  • Welke kleuren komen vaak terug?

Tevreden met de uitstraling op het moodboard, dan is het tijd voor de volgende stap. 

Tip 2: de kleur op de muren 

Houd de kleuren op de muren rustig en kies voor bruin, beige, wit of grijs. Dit zijn kleuren die rust aan een ruimte geven. Het wil niet zeggen dat je niet voor een aparte kleur of een leuk behang mag gaan. Kijk op je moodboard welke kleur eruit springt en voeg hier elementen van toe. Bijvoorbeeld kleinere wandjes in een opvallende kleur of print. 

Tip 3: meubels 

Comfort is key! Je wil dat gasten comfortabel kunnen genieten van een hapje en een drankje. Probeer wel te kiezen voor meubels die je makkelijk schoon kan maken. Toch iets aparts? Kies dan voor op maat gemaakte horecameubels. Omdat het maatwerk is bepaal je zelf de vormen en kan je bijvoorbeeld een mooie zithoek creëren op dat ene plekje wat nutteloos lijkt. Zorg er overigens wel voor dat de stoelen goed matchen met de kleur van het interieur. 

Tip 4: verlichting 

Dit is een moeilijk en misschien wel het belangrijkste onderdeel van de inrichting. Verlichting maakt of kraakt de sfeer van een restaurant. Zorg voor lampen die goed passen bij de stijl waarvoor je kiest. Iedere tafel dient voorzien te zijn van verlichting. Vind je dit lastig? Schakel dan een specialist in om een lichtplan te laten maken. 

Tip 5: functioneel en duurzaam 

Als het kan, kies dan voor duurzame materialen. Dit is niet altijd mogelijk, maar zorg er dan op zijn minst voor dat de meubels duurzaam zijn in gebruik. Hier bedoelen we mee dat ze lang mee gaan. Meubels in horecazaken worden namelijk intensief gebruikt. Vergeet ook het functionele aspect niet. Iedere horecazaak wordt aan het eind van de dag gepoetst maar ook tussendoor wordt er wel eens wat verschoven en verzet. Met functionele meubels hoeft dit helemaal niet zwaar of vervelend te zijn. Als je voor maatwerk meubels kiest, kan je altijd functionele elementen naar wens toevoegen.

Contact 

Zin om de inrichting van jouw horecazaak onder handen te nemen? Neem dan contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search