Materiaal interieur

 In Bedrijven, Particulieren

In ieder interieur spelen materialen een grote rol. Materialen zorgen voor sfeer, ze bepalen de stijl, moeten soms functioneel en makkelijk te onderhouden zijn en ga zo maar door. In deze blog leggen wij je uit hoe je verschillende materialen met elkaar kunt combineren.

Welke materialen kun je goed met elkaar combineren?

Materialen die tegenpolen van elkaar zijn kan je goed met elkaar combineren. Omdat je tegenpolen gebruikt, komen de materialen goed tot hun recht. Hierbij wat voorbeelden van combinaties:

  • Beton en wol
  • Staal en hout
  • Leer en riet
  • Fluweel en marmer

Zoals je ziet wordt er iedere keer een hard materiaal tegenover een zacht materiaal gezet.

Moet ieder materiaal ook in een andere kleur?

Nee hoor! Te veel verschillende kleuren zorgt voor onrust. Zorg er altijd voor dat je kleuren en materialen terug laat komen in het interieur. Hout in een lichte kleur kan je bijvoorbeeld goed combineren met riet. Overigens kun je natuurlijke materialen altijd goed met elkaar combineren. Het zorgt voor rust en oogt warm.

Wat gebeurt er als je gebruik maakt van één materiaal?

Niemand maakt gebruik van één soort materiaal, dat kan ook helemaal niet. Het kan wel zijn dat je een voorkeur hebt voor een bepaalde materiaalsoort. Let hier wel mee op. Want te veel staal zorgt voor een kille uitstraling, te veel riet kan rommelig ogen, te veel leer…tja 😉

Dus de sleutel als het om materialen gaat: VARIEER!

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search