Kies voor een ergonomisch interieur

 In Bedrijven, Scholen

Als je kiest voor een ergonomisch interieur, richt je je op het creëren van ruimtes die mooi zijn om naar te kijken en ruimtes die comfortabel en gezond zijn om in te leven. Voordat je beslist een ruimte in te richten, is het belangrijk om het doel te bepalen en vanaf dat punt kan je aan de slag.

Gebruik maken van de ruimte

Laten we een kantoor als voorbeeld nemen. Een kantoor ergonomisch inrichten doe je niet zomaar. Als je hiermee aan de slag gaat, is het goed om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Hiermee bedoelen wij:

  • Gebruik maken van slimme opbergruimte;
  • Meubels multifunctioneel gebruiken;
  • Looproutes zodat niemand wordt belemmerd;
  • Sta- zit combinaties.

Daarnaast is het gebruik van natuurlijk licht belangrijk bij ergonomische ruimtes. Plaats bijvoorbeeld de sta- zit bureau’s bij ramen en vermijd het blokkeren van lichtbronnen. Door goed te meten en te werken met een plan, maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Aankleding ruimte

Als het plan is gemaakt en de bouw is gestart, is de aankleding van een ergonomische ruimte aan de beurt. Bezuinig bijvoorbeeld niet op goede bureaustoelen, vul de ruimte aan met andere opties om te zitten zodat men meer kan bewegen.

Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht binnen komt en dat de ruimte ook wordt voorzien van planten.

Contact

Wij kunnen jou helpen met het creëren van een ergonomische ruimte. Of het nu een kantoor, school, horecazaak of woning is. Neem contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search