Interieurtrends 2023

 In Bedrijven, Particulieren

Ga je verhuizen of heb je zin in wat vernieuwing? Goed nieuws! Wij hebben de interieurtrends van 2023 voor je uitgelicht. Deze interieurtrends zijn zowel B2B als B2C toe te passen.

Duurzaamheid

Of dit perse een trend is weten we niet, want duurzaamheid is niet meer weg te denken. Dus ook niet in 2023. Onder duurzaamheid in interieurtrends worden twee verschillende aspecten verstaan:

  1. Duurzaam geproduceerde producten zoals meubels, verf, hout etc.
  2. Producten zoals meubels die een 2e leven krijgen omdat ze worden opgeknapt.

Planten en bloemen in je interieur

Natuurlijke elementen geven zowel B2B als B2C rust. Daarom zijn planten nog steeds een musthave als het gaat om het af-stylen van het interieur. De harde bloempotten zoals zwart maken wel steeds meer ruimte voor kleuren zoals aardetinten.

Daarbij verdwijnt ook het harde groen op muren en wordt er ruimte gemaakt voor zachtere tinten groen zoals mosgroen.

Verder zie je bloemenprints steeds mee terugkomen. Dit zie je in behang, schilderijen en in kussens. Dus voor je woning is het te gek om aan de slag te gaan met kussens in bloemprint en durf eens met behang te spelen. Maar behang in bloemprint past ook voor bedrijven! Het moet natuurlijk wel bij de identiteit van je organisatie passen.

Ingetogen en warme kleuren

Net als in de accessoires, geldt dat ook voor de kleuren op muren. Het harde verdwijnt. Zachte, ingetogen kleuren winnen steeds meer terrein en zorgen voor veel rust in plaats van dat er een kleur van de muur knalt.

En als we het dan toch over rust hebben, is er ook dit jaar een trendkleur. Namelijk blauw! Blauw staat sowieso voor rust. Begrijpelijk als je het niet aandurft om meteen een muur blauw te verven. Laat het dan terugkomen in accessoires zoals kussen, vazen en kaars kandelaars.

Contact

De opties zijn eindeloos en we denken graag met je mee. Neem voor meer informatie contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search