Interieurbouw voor bedrijven

 In Bedrijven

De uitstraling van een bedrijf is een visitekaartje. Bij het interieur van bedrijven draait het om sfeer, materialen, kwaliteit, kleur en styling. Een combinatie van dit alles moet er voor zorgen dat de medewerkers en klanten zich thuis voelen binnen het bedrijf. Hoe kom je tot een interieur dat bij het bedrijf past, welke mogelijkheden zijn er en wat zijn de voordelen van een bedrijfsinterieur op maat? Wij nemen je mee! 

Hoe bepaal je het interieur voor een bedrijf? 

Er zijn ontzettend veel bedrijfstype zoals kantoren, horecazaken, retail, wellness en meer. Toch hebben wij 5 tips die voor iedere branche gelden: 

Tip 1: Zorg voor een flexibele inrichting die niet te trendgevoelig is. Zo kan je na een bepaalde periode makkelijk en zonder te veel kosten op veranderingen inspelen. 

Tip 2: Kies het juiste plafond en wanden. Plafonds, vloeren en wanden moeten geschikt zijn voor de betreffende bedrijfsactiviteit. Dit houdt in dat een ruimte niet alleen aantrekkelijk is maar ook geluids- en warmte-isolerend. 

Tip 3: Let op de inrichting in combinatie met verlichting en kleurschema’s. Het beste is om deze tegelijk te kiezen. Verlichting en kleur gaat namelijk hand in hand. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die bij je bedrijf en logo passen. Combineer dit met een neutrale kleur zoals wit om impact te creëren. 

Tip 4: Planning van tijd en budget. Voor ieder bedrijf variëren de kosten en tijd om een nieuw interieur te realiseren. Bedenk van te voren wat het budget is en hoeveel tijd er besteed mag worden aan de af- en opbouw van het interieur. Op basis hiervan kan een passend plan worden gemaakt. 

Tip 5: Bepaal de stijl. De stijl van het interieur van een bedrijf moet passen bij wat je uit wil stralen. Om erachter te komen wat deze stijl is kan je bijvoorbeeld met je team brainstormen en verschillende moodboards maken om tot een passend interieur te komen. 

Soorten interieur voor B2B

Er zijn ontelbare veel dingen mogelijk als het gaat over het interieur voor B2B. Check onze lijst, misschien is er iets bij jou aan vervanging toe:

 • Kantoorinrichting 
 • Balie 
 • Kantine
 • Koffiecorner/koffieruimte 
 • Wandkasten 
 • Vergaderruimte
 • Winkelinrichting  

Voordelen van interieur op maat voor bedrijven

Interieur op maat wordt vaak als duur gezien. Jammer, want het biedt veel voordelen. 

 1. Het is uniek!
  Elke bedrijf of organisatie is uniek. Met een interieur op maat wordt alles afgestemd op de bedrijfscultuur en dat maakt het uniek.
 2. Efficiënte omgang met ruimte.
  Met maatwerk haal je het maximale uit een beschikbare ruimte. Zo kunnen bijvoorbeeld kleinere ruimtes praktisch worden ingedeeld of optisch vergroot.
 3. Professioneel advies en vakmanschap.
  Met een maatwerk interieur ben je geen nummertje. Het gehele project wordt van A tot Z opgeleverd. Inclusief professioneel advies! 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en we vertellen je veel meer over de mogelijkheden. 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search