Interieurbouw van A-Z

 In Bedrijven, Particulieren, Scholen

Of je nu een huis, kantoor, winkel of restaurant wil inrichten, het proces van interieurbouw is daarbij belangrijk. Met het interieur wil je namelijk een verhaal vertellen, jouw verhaal. Wij nemen je mee in de stappen die wij zetten, want wij leveren uitsluitend A tot Z projecten op.

Analyse en conceptontwikkeling

We starten met het inventariseren van de wensen en eisen. De ene keer doen we dat 1 op 1 met de klant, de andere keer samen met de architect. Het doel van de analyse is het begrijpen van de behoeften per ruimte, bespreken van stijlvoorkeuren en eisen en we stellen een budget en tijdlijn vast.

Daarna starten we met conceptontwikkeling door het maken van schetsen, bepalen van het kleurpalet en materialen zodat er een voorlopig ontwerpplan kan worden gemaakt.

Budget en planning

Dit is het minst leuke onderdeel maar wel cruciaal om een project goed neer te zetten. In deze fase bespreken we de geschatte kosten en wordt er een budgetplan opgezet. Daarnaast komt er ook een projecttijdlijn waarbij de levering en installatie wordt gecoördineerd.

De ontwerpen

Afhankelijk van het project en de samenwerking met partners worden de gedetailleerde ontwerpen gemaakt. In deze fase gaan we aan de slag met de technische tekeningen en plattegronden. Ook worden de materialen gespecificeerd en de afwerking bepaald.

Voordat we kunnen gaan bouwen moet er vaak gesloopt (gedemonteerd) worden en worden er voorbereidingen getroffen zoals de installatie van bijvoorbeeld leidingen, het egaliseren van vloeren en wanden, etc.

Installatie

Er kan gebouwd worden! Dat houdt in dat er wanden, plafonds en vloeren worden geplaatst. Daarna wordt het interieur gebouwd. Dus de meubels en opbergoplossingen worden gemonteerd.

Tijd voor de finishing touche

Dit onderdeel wordt door de opdrachtgever zelf of door interieurstylisten gedaan. Want met een mooie finishing touche is het echt af:

  • Het plaatsen van kunstwerken, planten en andere decoraties.
  • Het afstemmen van textiel zoals gordijnen, kussens en tapijten.
  • Het controleren en afstellen van verlichting en andere systemen.

Aan de slag?

Het is dus een een uitgebreid proces! Wil je het interieur van jouw woning, kantoor, horecazaak of iets anders aanpakken? Neem contact met ons op. Wij helpen en denken graag met je mee.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search