Interieur van OSB hout

 In Bedrijven, Particulieren

OSB hout, je ziet het steeds vaker in een interieur terugkomen. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals kasten, bureau’s, tafels, planken voor aan de muur en zelfs in badkamers. Maar wat is OSB hout en waarom gebruikt men het?

Wat is OSB hout?

OSB, in de volledige naam heet het Oriented Strand Board, bestaat uit houtsnippers die in de lengte worden gelegd. Deze houtsnippers worden onder hoge druk geperst tot een plaat. De snippers worden doordrenkt met bindmiddel en paraffine. Hierdoor ontstaan er een soort ‘matten’. Iedere keer worden er drie matten kruislings op elkaar gelegd en onder hoge druk tot een plaat geperst. Door deze behandeling valt OSB onder de categorie vezelplaten, net als MDF en spaanplaat.

Eigenschappen van OSB hout

OSB hout heeft door het bewerkingsproces een aantal unieke eigenschappen zoals:

  • Dat de platen niet krom trekken onder invloed bij vocht.
  • OSB buigt minder snel dan MDF en spaanplaat.
  • Het heeft een ruw oppervlak en de structuur van de houtsnippers is nog goed te voelen.

Wist je dat massief hout bijvoorbeeld wel krom kan trekken in vochtige ruimtes. Dit maakt OSB bijvoorbeeld geschikt voor een badkamer, ook al zal je er niet zo snel aan denken.

Meubels van OSB

OSB heeft een stoer uiterlijk. Het uiterlijk zorgt ervoor dat het hout steeds vaker wordt gebruikt voor meubels. Je ziet het terug in kasten, tafelbladen, keukens, bedden, bureau’s, etc. Door het aparte uiterlijk wordt een meubel in huis of op kantoor een ware eye-catcher.

Interieur van OSB

Is het je al opgevallen dat OSB steeds vaker wordt gebruikt in winkels. En dan met name in de hippere concept winkels en pop-up stores. Het hout wordt gebruikt voor de winkelinrichting waar men op planken en in kasten spullen en kleding kan uitstallen.

Ook bij kantoren wordt het OSB hout veel gebruikt in het interieur. Denk hierbij aan scheidingswanden en verhogingen waar een zithoek wordt gecreëerd.

Contact

De opties zijn eindeloos en we denken graag met je mee. Neem voor meer informatie contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search