Horeca interieur trends 2022

 In Bedrijven

Interieurtrends voor de horeca 

Misschien is het je al opgevallen, horeca interieurs worden steeds spraakmakender, flexibeler en ze worden ook groener. Ook het terras wordt nóg belangrijker. Wij nemen je mee! 

De ervaring 

Gasten willen graag een bijzondere ervaring als ze de deur uit gaan voor een hapje en een drankje. Dit is vooral terug te zien in unieke horeca concepten. Hier kan men namelijk ontsnappen aan de dagelijkse routine. Wat doet het goed: 

 • Prints;
 • Patronen;
 • Opvallende kleuren;
 • Rijke, aaibare stoffen;
 • Eyecatchers in de vorm van:
  • Meubels
  • Accessoires
  • De bar.

Al met al, het mag over de top. 

Ga voor flexibele interieurs 

In horecazaken komen veel dingen samen. Zoals werken, ontspannen en ontmoeten. Restaurants dienen steeds meer als flexwerkplek en ‘s avonds wordt het omgetoverd tot een plek waar men cocktails kan drinken. Dit vraagt om flexibiliteit in het interieur en daarom wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een flexibele inrichting. 

Kies bijvoorbeeld voor tafels die je makkelijk kan verschuiven, verrijdbare scheidingswanden en gordijnen om meer intieme plekken te creëren. 

Naast flexibele interieurs wordt er ook steeds meer gekeken naar duurzame interieurs. Denk bijvoorbeeld aan milieuvriendelijke materialen, gerecyclede materialen en interieur met een lange levensduur. 

Gezellig en knus
Zoals we al zeiden, de ervaring staat centraal. Dat geldt ook voor intimiteit en geborgenheid. Men voelt er steeds minder voor om te gaan eten in een restaurant met het maximale aantal tafels. Gasten hebben behoefte aan plekken waar ze rustig kunnen bijpraten. Gezellige nisjes en ronde vormen lenen zich hier goed voor. Daarnaast wordt een afgebakende zithoek (met een bank en comfortabele stoel) als gezellig en knus ervaren. 

Breng de natuur naar binnen
Dat de groen trend gaande is kan je niet missen en hij zet zich voort! De behoefte om meer groen en natuurlijke materialen toe te passen blijft groeien. Planten en groen zijn populair, ook op het terras! Zeker in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en rotan. 

Meer weten?
Wij hebben voor meerdere horecazaken interieur op maat gemaakt. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neem contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search