Het materiaal eiken fineer 

 In Bedrijven, Particulieren, Scholen

Wij werken veel met eiken fineer. Het is een mooi en stijlvol materiaal wat ook nog eens betaalbaar is en vele voordelen biedt. Daarom gebruiken wij voor zowel B2B als B2C projecten eiken fineer. 

Wat is eiken fineer? 

De term fineer wordt gebruikt voor een hele dunne laag van een materiaal soort. Als we het over eiken fineer hebben, is dat dus eiken. De dunne laag eiken wordt verlijmd op een MDF panel. Het paneel heeft hierdoor de looks van echt eiken en de eigenschappen van MDF. 

Waarom eiken fineer i.p.v. massief? 

Zoals je weet is massief hout stoer, robuust en heeft het een unieke uitstraling. Het nadeel is ook dat massief hout vocht blijft opnemen en uitstoten. Hierdoor blijft het hout werken en kan het zijn dat een paneel groter of kleiner wordt. Er kunnen ook kleine scheurtjes ontstaan. Ja, het hoort bij het hout en het geeft het hout karakter. Maar het is niet even ideaal in gebruik. 

Als je wel de uitstraling wil maar niet de nadelen, is eiken fineer een goed alternatief! Door het MDF blijft het in vorm en gaat het niet werken. Een ander voordeel is dat het iets voordeliger is dan massief eiken. 

Onderhoud eiken fineer 

Je wil dat een materiaal zo lang mogelijk mooi blijft. Gelukkig is eiken fineer makkelijk in onderhoud! We geven je een paar tips hoe je eiken fineer goed kan onderhouden. 

  1. Regelmatig onderhoud: stof eiken fineer af met een vochtig, niet pluizig doekje. Alleen water op het doekje is voldoende. 
  2. Sterke vervuiling: vervuiling en vetvlekken kan je het beste behandelen met een onverdund, niet-agressief reinigingsmiddel op een zachte, niet pluizende doek. Het beste is om eerste het hele oppervlak met een vochtige doek af te nemen en daarna met een droge doek na te wrijven. 
  3. Kringen van vloeistof door hitte: hoge temperaturen van vocht (en gekoelde drankjes) kunnen een gefineerd oppervlak aantasten. Wil je kringen voorkomen, gebruik dan altijd onderzetters. Wordt echt geknoeid, doe het dan direct af door het droog te deppen en niet in te laten werken. 

Wanneer wordt eiken fineer gebruikt? 

Eiken fineer kan voor ontzettend veel meubelstukken worden gebruikt! Zo is het materiaal erg populair bij keukens. Daarnaast gebruiken wij het veel voor maatwerk kasten, de inrichting van scholen en kantoren. 

Het materiaal heeft namelijk uitstraling, gaat lang meer (duurzaam) en is betaalbaar. 

Contact

Ga je starten met een project of ben je benieuwd of het materiaal eiken fineer iets voor jou is? Neem dan contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search