Functionaliteit en stijl in sportkantines

 In Bedrijven

In sportkantines komen de sporters en supporters samen voor ene hapje en een drankje na de wedstrijd. Een sportkantine kan je zien als het hart van de sportclub. Daarom is een mooie, functionele sportkantine belangrijk en iets van deze tijd. Wij nemen je mee in de belangrijkste aspecten voor een goed ingerichte sportkantine.

Stel functionaliteit van een sportkantine voorop.

Een sportkantine moet efficiënt worden ingericht om de drukte tijdens piekmomenten goed aan te kunnen. Ook op rustige momenten dient de sfeer goed te zijn. Bij het ontwerpen van een sportkantine letten wij o.a. op:

  • Ruimte-indeling: een logische plek voor de bar waar de keuken en zitgedeeltes goed bereikbaar zijn. Want wat je niet wil, zijn knelpunten waar mensen zich ophopen.
  • Kwalitatief meubilair: let er op dat het meubilair duurzaam en gemakkelijk te reinigen is. Daarnaast is het handig als stoelen opstapelbaar zijn en dat tafels kunnen worden in- of uitgeklapt.
  • Opbergruimte: dit wordt vaak vergeten, maar denk ook aan opbergruimte voor sportmateriaal, schoonmaakspullen en voorraad.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Ook in sportkantines speelt duurzaamheid en milieuvriendelijkheid een steeds grotere rol. Zo worden er duurzame en milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled hout gebruikt. Daarnaast wordt er steeds meer geïnvesteerd in energiezuinige apparaten en verlichting. En misschien is het je al opgevallen, bakken om afval te scheiden zijn niet meer weg te denken.

De branding

Iedereen is trots op zijn of haar sportclub, daarom is het belangrijk om de branding van de club terug te laten komen in sportkantine. Want de inrichting moet een weerspiegeling zijn van de identiteit.

Dit doe je door naar de kleuren van de sportclub te kijken en deze mee te nemen in het interieurontwerp. Laat de club ook leven door foto’s van teams, trofeeën en andere memorabele herinneringen te laten zien. Ook is een goede verlichting belangrijk! Want verlichting kan de sfeer maken of breken. Zorg er daarom voor dat er functionele- en sfeerverlichting is.

Contact

Wij kunnen jou helpen met het creëren van een sportkantine waar de club blij van wordt. Neem contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search