De voordelen van HPL

 In Bedrijven, Particulieren, Scholen

HPL is de afkorting van High Pressure Laminate platen. Het is een laminaat of kunststofplaat wat veel wordt gebruikt voor interieur en exterieure toepassingen. HPL is makkelijk te bewerken, robuust en weerbestendig. Hierdoor wordt het veel toegepast in wanden van keukens, onderdelen van het interieur, voor scholen etc. Wij geven je 6 reden om voor HPL in het interieur te kiezen. 

Hoe wordt HPL gemaakt? 

Tijdens het productieproces worden verschillende lagen houtvezel en papier doordrenkt met fenolhars. Dit wordt uiteindelijk samengeperst. De hars die wordt gebruikt is een thermoharder. Dat houdt in dat de hars hard wordt onder invloed van warmte. Het samenpersen zorgt voor een hoge dichtheid wat een kei en keiharde plaat oplevert. 

De 6 redenen om voor HPL te kiezen. 

 1. HPL biedt erg veel mogelijkheden
  Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en diktes. Door de fijne eigenschappen en een breed scala aan kleuren en structuren, kan HPL voor meerdere doeleinden worden gebruikt. 
 2. HPL blijft lang mooi
  Zoals uitgelegd is HPL keihard en vormvast. Hierdoor blijft het materiaal tot wel 30 jaar mooi. Ook is HPL UV-werend, daardoor verkleurt het niet snel. 
 3. HPL verhoogd de brandveiligheid 
  HPL heeft dus een hittebestendige hars. Hierdoor kunnen de platen in korte tijd hoge temperaturen aan zonder dat ze beschadigen. Normaal laat een hete pan bijvoorbeeld vlekken achter, met HPL is dat niet het geval. 
 4. HPL is geschikt voor een vochtige omgeving
  De toplaag van HPL is vochtbestendig. Het materiaal is daarom ook ideaal voor buiten of in badkamers. 
 5. HPL is makkelijk schoon te houden
  Naast vochtbestendig is de toplaag stof- en vuilafstotend. Dit maakt het materiaal onderhoudsarm en is het makkelijk met een doekje schoon te maken. Het is een geliefd materiaal in bijvoorbeeld laboratoria en de levensmiddelenindustrie. Maar ook in een keuken is HPL geschikt. 
 6. Het kan tegen een stootje
  Ook handig natuurlijk! Door de harde toplaag kan HPL tegen een stootje. Het is geschikt voor intensief gebruik in bijvoorbeeld scholen en ziekenhuizen. 

Zelf werken wij veel met HPL, van keuken tot school. Het is een mooi materiaal en met al deze redenen zijn wij het eens. 

Contact 
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search