Wagonhout verwerken in interieur

 In Bedrijven

Zoals het woord al zegt, is wagonhout afkomstig van oude treinwagons. Dit hout wordt vaak hergebruikt en omgevormd tot verschillende interieur- en meubelstukken vanwege zijn duurzaamheid en unieke uitstraling. Wagonhout kan je op verschillende manieren toevoegen in het interieur. Hierbij wat opties:

Meubels

Wagonhout wordt vaak gebruikt om meubels zoals eettafels, salontafels, stoelen en dressoirs te maken. Het heeft een rustieke uitstraling en kan een vintage sfeer aan het interieur toevoegen.

Vloeren

Wagonhout kan worden gebruikt voor vloeren, zowel in woningen als commerciële ruimtes. De planken hebben meestal een verouderd uiterlijk en kunnen karakter toevoegen aan een ruimte.

Wandbekleding

Het hout kan ook worden gebruikt als wandbekleding, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat.

Decoratieve items

Naast functionele toepassingen kan wagonhout ook worden gebruikt voor decoratieve items zoals spiegels, planken, en fotolijsten.

Het gebruik van wagonhout in het interieurontwerp biedt niet alleen een unieke uitstraling, maar het is ook een duurzame keuze, omdat het oud hout nieuw leven krijgt en helpt bij het verminderen van afval.

Contact

Als je specifieke vragen hebt over het gebruik van wagonhout in interieurs of als je op zoek bent naar specifieke ontwerp inspiratie, neem contact met ons op! 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search